Geen objecten gevonden

Eerste panelen van Uitonsdak in Oosterhout aangesloten op energienet

Publicatiedatum: 18-05-2022

Zonnecoöperatie Uitonsdak gaat ruim 4000 grote zonnepanelen op 23 daken van gebouwen van Woonkwartier en Thuisvester leggen. De 225 panelen op het dak van de Vliedberg in Oosterhout zijn dinsdag 16 mei als eerste aangesloten op het energienet.

De panelen gaan zo’n 1 miljoen kWh per jaar opbrengen waardoor jaarlijks meer dan 500 ton CO2 bespaard wordt. Zo’n 1000 huurders werden lid van Uitonsdak. Ze betaalden eenmalig € 15,- waardoor ze de komende 14-15 jaar korting op hun energierekening hebben. Zo besparen ze op hun woonlasten en doen ze mee aan de opwek van duurzame energie.

De komende periode worden de andere gebouwen op het energienet aangesloten en gaan we op zoek naar nieuwe locaties.

Onder andere Joop van de Voort van Innax, Pierre Hobbelen directeur/bestuurder van Thuisvester en Ruud van de Boom - directeur/bestuurder van Woonkwartier waren aanwezig bij de officiële aansluiting.

Quote Pierre Hobbelen - directeur/bestuurder Thuisvester

Fijn dat we onze krachten konden bundelen met Woonkwartier. Wij vinden beiden duurzaamheid en lage woonlasten heel belangrijk. Zeker in deze tijd waar energiearmoede aan de orde van de dag is vinden huurders dit ook héél belangrijk. Met deze unieke oplossing kunnen zij ook meeprofiteren van het voordeel dat die panelen opleveren.

Quote Ruud van de Boom - directeur/bestuurder Woonkwartier

Juist door samenwerking lukt het om dit soort projecten te realiseren. Het doel staat daarbij voorop; de ambitie om de woonlasten voor onze huurders te beperken

 

 

 

Deel deze pagina