Geen objecten gevonden

Uw huur opzeggen

Als u onderstaande doorleest, dan weet u wat u kunt verwachten bij het opzeggen van de huur en kunt u onderaan de huur opzeggen.

Bent u erfgenaam van een overledene dan kunt u hier de huurwoning, garage of parkeerplaats van uw dierbare opzeggen.

 • 1

  Minimaal 1 maand van tevoren

  U kunt de huur op iedere dag van de maand opzeggen. Dit moet minimaal 1 maand en mag maximaal 3 maanden van te voren.  Valt de einddatum in het weekend of op een feestdag, dan verzetten we de einddatum naar de eerstvolgende werkdag. Heeft u zaken als laminaat, zonnewering en dergelijke ter overname? Dan adviseren we u om de huur eerder, dan de verplichte maand, op te zeggen. Hierdoor is er meer gelegenheid om eventuele overnames te bespreken met de nieuwe huurder. Dat is niet alleen duurzamer maar ook fijner voor u en de nieuwe huurder.

 • 2

  Medehuurder?

  Als er een medehuurder bij ons bekend is, wordt de medehuurder geïnformeerd over de huuropzegging. Als hij/zij daar bezwaar tegen heeft en dit bij ons meldt wordt de huuropzegging geannuleerd. 

 • 3

  Opname en overname

  Binnen 3 werkdagen na de huuropzegging neemt onze opzichter telefonisch contact met u op. De opzichter maakt met u 2 afspraken die in de woning plaatsvinden. Wacht met het verwijderen van vloerzeil of vloerbedekking of uw gevelkachel tot na het bezoek van onze opzichter. Tijdens de 1e afspraak neemt de opzichter met u de huidige staat van de woning op en legt u uit hoe u de woning op moet leveren. U kunt dan ook aangeven welke zaken u ter overname aan de nieuwe bewoner wilt aanbieden. De 2e afspraak vindt plaats op de einddatum van de huurovereenkomst. 

 • 4

  Sleutels inleveren

  De 2e afspraak vindt plaats op de einddatum van de huurovereenkomst. De opzichter gaat na of de met u gemaakte afspraken nagekomen zijn. Als alles in orde is worden de meterstanden opgenomen en kunt u gelijk de sleutels inleveren.

 • 5

  Eindafrekening

  Binnen 4 weken wordt de eindafrekening verstuurd. Eventueel teveel betaalde huur wordt dan verrekend.  

 • 6

  Als u eenmaal heeft opgezegd is dit definitief en wordt de woning, garage of parkeerplaats aan de volgende huurder aangeboden.