Actief in de wijk

Wilt u uw stem laten horen en iets betekenen voor uw wijk? Dan kunt u lid worden van de commissie of vereniging die in uw complex actief is. Als er nog geen bewonerscommissie is kunt u zelf een commissie oprichten. Neem hiervoor contact op met de huurdersvereniging in uw gemeente.

Samen prettig wonen

Een schoon trapportaal, verzorgde tuinen, een net trottoir, goed contact met de buren; het zijn allemaal zaken die van invloed zijn op ons woongenot. Thuisvester wil graag bijdragen aan uw woongenot en de leefbaarheid in uw buurt.

Buurtpreventie

Elkaar kennen (en gekend worden), elkaar weten te vinden en aanspreken op ongewenst gedrag is erg belangrijk. Buurtpreventie kan een instrument zijn om uw buurt leefbaar en veilig te maken én te houden. Het is een vorm van toezicht door bewoners in de eigen buurten. Buurtpreventie kan een bijdrage leveren aan het terugdringen van overlast, vernielingen en andere incidenten. 

In Oosterhout zijn inmiddels 25 buurtpreventie groepen opgericht. Zij communiceren onder andere met een Buurtpreventieapp. Daarnaast is er ook de Waaksamenapp. Hiermee kunnen snel en eenvoudig (anonieme) meldingen gedaan worden over een verdachte situatie in de buurt. De melding komt rechtstreeks binnen bij de politie en de gemeente. De gemeenten Geertruidenberg, Rucphen en Zundert zijn niet of nog niet aangesloten. 

Buurtoverleggen

In Oosterhout organiseren betrokken bewoners buurtoverleggen. Ze praten met elkaar over verschillende onderwerpen als buurtpreventie, verkeersveiligheid en activiteiten. Waar en wanneer er buurtoverleggen zijn vindt u op www.oosterhout.nl.

Contact

Zijn er zaken die u niet prettig vindt, probeer ze dan zelf op te lossen. Lukt dit niet meld het dan via de Buurtpreventieapp of via het contactformulier. U ziet als bewoner immers meer dan wij.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden