Medehuur

Uw woonsituatie kan in de loop der tijd veranderen. Gaat u samenwonen, trouwen, een geregistreerd partnerschap aan of wilt uw inwonend kind medehuurder worden?  Lees hieronder wat u dan moet doen.

Gaan samenwonen

Als u gaat samenwonen op het moment dat u een huurcontract afsluit wordt uw partner automatisch medehuurder als u samen ingeschreven heeft gestaan bij Klik voor Wonen. U heeft dan beiden dezelfde rechten en plichten. 

Twee jaar samenwonen

Als er al een huurcontract is afgesloten kunt u onder bepaalde voorwaarden na 2 jaar samenwonen medehuur aanvragen. Dit gaat niet automatisch. U moet dan een zogenaamde duurzame gemeenschappelijke huishouding voeren.

Gaat trouwen of geregistreerd partnerschap

Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat bent u automatisch medehuurder. U hoeft dan geen medehuur aan te vragen. Wel verzoeken wij u via dit contactformulier een uittreksel uit de BRP met adreshistorie te verstrekken voor de administratieve afhandeling. BRP is een bewijs van uw gemeente waar uw persoonlijke gegevens en uw burgerlijke staat op vermeld staan.

Inwonend kind

In uitzonderlijke gevallen kan ook uw kind medehuurder worden.

Verschil tussen medehuur en inwoning

Bij inwoning heeft u als inwoner geen rechten zoals genoemd in het huurcontract. Als de huurder verhuist moet u ook de woning verlaten. Bij medehuurderschap heeft u dezelfde rechten en plichten als de huurder.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden