Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Woonconsulent en buurt/huismeester organiseren tijdelijk een ‘Praatje Pot’

Woonconsulent en buurt/huismeester organiseren tijdelijk een ‘Praatje Pot’

Leestijd: 2 min

Door de Coronamaatregelen moeten we heel anders werken. Er wordt een beroep gedaan op onze flexibiliteit, creativiteit, collegialiteit en onze betrokkenheid. Ondanks deze moeilijke tijd, brengt het ook mooie dingen naar voren: saamhorigheid en elkaar helpen, het bewust zijn van de situatie van een ander, met name onze bewoners!

Woonconsulent Sandra Seghers en buurt/huismeester Wendy Buijs houden al een tijdje “het praatje pot spreekuur” in het appartementengebouw de Rietpluim aan de Teldershof. De ontmoetingsruimte was sinds kort weer 7 dagen per week van 10.00 – 22.00 uur open voor gezellig samen zijn, een spelletje, een praatje maar vooral een lekker bakje koffie of thee. Veel bewoners kwamen voor de openstelling niet of nauwelijks meer buiten en voor hen was dit het uitje! 

Door de Coronamaatregelen moest de ontmoetingsruimte weer sluiten en zijn bewoners veelal genoodzaakt binnen te blijven. Om dit gemis een beetje proberen op te vangen houden Sandra en Wendy twee keer per dag een telefonisch spreekuur. Bewoners kunnen dan bellen voor een algemeen “praatje pot” of vragen die zij hebben. Daarnaast bellen Sandra en Wendy zelf ook bewoners om te vragen hoe het met ze gaat en of wij als Thuisvester nog iets voor hen kunnen betekenen. 

De reacties zijn hartverwarmend. De bewoners stellen het enorm op prijs dat we dit doen en voelen zich erg gewaardeerd maar vooral NIET VERGETEN! Het schept ook een band van saamhorigheid, dat we samen door deze moeilijke tijd heen moeten en elkaar proberen te helpen en te steunen.