Geen objecten gevonden

“Wij zijn duurzaam”: Energielabel A voor hoofdkantoor Thuisvester

Publicatiedatum: 04-06-2020

Thuisvester is een van de koplopers op het gebied van duurzaamheid binnen de sector. We investeren fors in het energiezuinig maken van bestaande woningen. We brachten in de afgelopen jaren al veel woningen naar een beter label. Hierdoor bereikte we afgelopen jaar al een gemiddeld B label niveau op de gehele woningvoorraad. We bouwen nieuwbouwwoningen die CO2 neutraal zijn. We onderzoeken bij nieuwe projecten altijd eerst het wooncomfort en de energielasten. We blijven de markt uitdagen om innovaties op het gebied van duurzaam bouwen en wonen te presenteren om uiteindelijk eind 2050 het hele woningbezit CO2 neutraal te maken.

Dan kunnen we natuurlijk als organisatie zelf niet achterblijven. Vandaar dat we alle bussen van onze onderhoudsdienst vorig jaar al voor elektrische bussen hebben vervangen. Nu zijn we trots dat we ons hoofd kantoor naar een A label hebben gebracht. 

Om ons eigen kantoor energiezuiniger te maken hebben we de begane grond vloer geïsoleerd. Daarnaast hebben we ons huidige zuinige ventilatiesysteem geüpdate door het hele kantoor te voorzien van CO2 meetpunten en regelaars. Tevens zijn alle oude lichtbronnen vervangen door ledverlichting. Eerder plaatsten we al zonnepanelen op ons dak.

Door deze aanpassingen voldoet ons kantoor nu aan de eisen van Label A. Dit sluit volledig aan bij de doelen vanuit The Natural Step en natuurlijk zijn we hier trots op! 
 

 

Deel deze pagina