Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Wet éénmalige huurverlaging in 2021

Wet éénmalige huurverlaging in 2021

Leestijd: 1 min

Huurders van sociale huurwoningen hebben recht op eenmalige huurverlaging als ze te duur wonen. De huurverlaging geldt alleen als de huurprijs hoger is dan € 633,25 voor 1 of 2 persoonshuishoudens. Bij 3 of meer personen is die huurprijsgrens € 678,66. Daarnaast is het jaarinkomen en de gezinssamenstelling van belang. Het inkomen van inwonende kinderen jonger dan 27 jaar wordt daarbij niet meegenomen.

Bewoners die hiervoor in aanmerking ontvangen in maart automatisch bericht. Zij hoeven zelf niets te doen. In februari ontvangen Thuisvester de inkomensgegevens van de Belastingdienst over 2019. Hoeveel huurverlaging bewoners krijgen hangt af van de hoogte van uw kale huur. De kale huur is de huur zonder service- en stookkosten.

Na 2019
Bewoners die na 2019 minstens 6 maanden inkomensdaling hebben gehad, kunnen recht hebben op huurverlaging.  Dit kunnen zij zelf aanvragen via dit formulier.

Huurtoeslag
Het kan zijn dat bewoners na de huurverlaging iets minder huurtoeslag krijgen. De nieuwe huurprijs moet door de bewoners meteen doorgegeven worden aan de Belastingdienst.