Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Week van lezen en schrijven

Week van lezen en schrijven

Leestijd: 1 min

Van 8 tot en met 14 september is het de week van lezen en schrijven. Hierbij willen we aandacht vragen voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Voor ongeveer 5.600 inwoners van Oosterhout is lezen, schrijven en omgaan met een computer of smartphone moeilijk. Zij zijn laaggeletterd. Ze lopen een groter risico op problemen op het gebied van gezondheid, werk, geld en opvoeden. Heeft u moeite met het schrijven van brieven, online formulieren invullen of een toeslag aanvragen bij de overheid? Kijk dan op de website www.lezenenschrijven.nl en geef aan wat u graag zou willen leren.

De meeste mensen die moeite hebben met lezen en schrijven vinden het lastig om er over te praten. Wilt u weten hoe u ze kunt herkennen? Lees dan hier de signalen.

In heel West-Brabant worden er diverse evenementen georganiseerd. Zo is het Digi-Taalhuis op 8 september te vinden in winkelcentrum Dommelbergen met de Lettersoepcampgne. Op 9 september is in het gemeentehuis Rucphen het Taalcafé Rucphen aanwezig. Ook in Rijsbergen zijn er verschillende activiteiten. Kijk voor het complete overzicht op deze website.

Een samenlevng waarin iedereen meedoet, daar hebben we allemaal wat aan!