Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Week van de Groene Tuin en NK Tegelwippen 2022

Week van de Groene Tuin en NK Tegelwippen 2022

Leestijd: 2 min

Bij Thuisvester vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Daarom lichten we een aantal duurzame acties uit die de komende tijd van start gaan of al zijn gestart. Doet u mee?

Week van de Groene Tuin
Van 12 t/m 18 april is het de Week van de Groene Tuin. Tijdens deze week is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten groener en duurzamer worden. De hele week krijgt u via de website van de Week van de Groene Tuin duurzame en groene tips. Zo krijgt u bijvoorbeeld tips voor het klimaatbesteding maken van uw tuin. Ook leert u hoe u onkruid en plagen kunt voorkomen.  Klik hier om de website van de Week van de Groene Tuin te bezoeken.

NK Tegelwippen 2022
Het NK Tegelwippen is op 21 maart 2022 weer van start gegaan en ook dit jaar kunt u weer meedoen. Deelnemen is heel simpel: wip tegels uit uw (gevel)tuin en vervang deze voor groen. U heeft tot 31 oktober 2022 de tijd om mee te doen en het aantal gewipte tegels door te geven via de website van het NK Tegelwippen.

Gemeente Rucphen grote winnaar van 2021
Vorig jaar was de gemeente Rucphen de grote winnaar van het NK Tegelwippen. Er werden in de gemeente Rucphen maar liefst 22.000 tegels gewipt. Dit jaar doen er 115 gemeenten mee aan het NK Tegelwippen. Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft een hoger gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bomen en bloemen zorgt dit voor een betere afwatering, een lagere temperatuur tijdens hittegolven en meer biodiversiteit. Meer weten of meedoen aan het NK Tegelwippen 2022? Klik dan hier om naar de website van het NK Tegelwippen te gaan.