Geen objecten gevonden

Vroeg Eropaf werpt vruchten af in Rucphen

Publicatiedatum: 11-09-2020

Vlak voor coronatijd zijn we samen met de gemeente Rucphen, zorgverzekeraars en de waterleidingsmaatschappij het project Vroeg Eropaf gestart. Het doel van dit project is vroegtijdig signaleren of mensen in de schulden zitten. Het Rucphense Vroeg Eropaf team zoekt actief contact met inwoners die een betalingsachterstand hebben bij één van de aangesloten partijen. 

Onbetaalde rekeningen werden voorheen opgevolgd door betalingsherinneringen en uiteindelijk stond er een deurwaarder op de stoep. Door sneller contact te leggen met de bewoner en samen de problemen aan te pakken, kan erger worden voorkomen. Het is belangrijk bijtijds aan de bel te trekken. Een schuldsaneringtraject is heel pittig dus als dat te voorkomen is, is dit voor alle partijen beter. De hulpverlening reikt verder dan alleen financieel. Ook bij psychische klachten of verslavingsproblemen wordt er hulp geboden of doorverwezen.

De afgelopen zes maanden heeft Thuisvester 44 huurachterstanden overgedragen van bewoners die minimaal een volledige maand huurachterstand hadden waardoor ze in aanmerking kwamen voor het project Vroeg Eropaf.

  • Van deze 44 zijn er 26 in behandeling genomen omdat ze naast de huurachterstand ook nog een andere schuld hadden. Het team van Vroeg Eropaf heeft al deze mensen benaderd.
  • Van die 26 gaven er 14 aan dat ze geen behoefte hebben aan hulp en het zelf proberen op te lossen. 
  • De bewoners van 9 adressen accepteren graag de hulp van Vroeg Eropaf.
  • Met de bewoners van 3 adressen hebben ze nog geen contact weten te krijgen.

Gelukkig zijn de meeste mensen blij als een van de teamleden (aan)belt, al is het maar ter ondersteuning of om hun verhaal kwijt te kunnen.
 

 

Deel deze pagina