Vrijwilligers Nonnekeshof Zundert in het zonnetje gezet

Publicatiedatum: 24-04-2020

In deze crisistijd zijn vrijwilligers ontzettend belangrijk. Zij die klaar staan voor anderen en nét iets meer doen om deze tijd samen goed door te komen. Door de belactie van Thuisvester kwam bij ons een bijzondere en belangrijke actie in beeld in de Nonnekeshof in Zundert.

Maaltijden

De vijf vrijwilligers Gerrie, Katrien, Anneke, Jolanda, Bep en Magda zorgen voor warme maaltijden voor de bewoners van de Nonnekeshof. Vier dagen in de week beginnen de voorbereidingen al om 10.00u, zodat ze de maaltijden op tijd kunnen bezorgen. Zo helpen ze bewoners aan heerlijke maaltijden die ze niet meer zelf kunnen bereiden. 

Bewoners van de Nonnekeshof vertelden over de vrijwilligers aan de telefoon met onze medewerkers. Ze lieten hun grote waardering blijken. Thuisvester deelt deze waardering en besloot de vrijwilligers te verrassen door een bloemetje te bezorgen. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor bewoners van de Nonnekeshof en dat verdient waardering!

Belactie

Sinds half maart bellen medewerkers van Thuisvester oudere bewoners (80+) op om even een praatje te maken. In deze crisistijd zijn ouderen extra kwetsbaar en het is goed om in contact te blijven. Medewerkers ervaren dit als erg waardevol en we merken dat bewoners het erg waarderen. We merken ook dat onze oudere bewoners praktische zaken over het algemeen goed geregeld hebben, maar wel eenzaam zijn. Geregeld contact opnemen met elkaar en bijzondere acties, zoals deze op de Nonnekeshof, kunnen helpen de eenzaamheid tegen te gaan. 

Bewoners die we niet gebeld hebben, maar wel behoefte hebben aan een praatje kunnen altijd contact met ons opnemen via de klantenservice. Onze medewerkers maken graag een praatje met u.
 

 

Deel deze pagina