Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Voorschot aanpassen bij variabele energiecontracten

Voorschot aanpassen bij variabele energiecontracten

Leestijd: 1 min

Huurders betalen maandelijks, naast de huur van de woning, een bedrag aan stookkosten. Dit bedrag is een voorschot. Jaarlijks ontvangen zij een eindafrekening. Het kan zijn dat ze dan bij moeten betalen of dat ze geld terug krijgen.

Via het nieuws horen we dagelijks dat de gasprijzen flink stijgen doordat de vraag naar aardgas opeens wereldwijd sterk is toegenomen. Zowel huishoudens met een variabel energiecontract als met een vast contract krijgen hiermee te maken. De kans dat ze daardoor in 2022 een bedrag moeten bijbetalen is groot. Bij gelijk verbruik stijgen de stookkosten namelijk met circa 37%. We stuurden huurders van onze appartementsgebouwen deze week een brief met een nadrukkelijk verzoek het voorschot voor de stookkosten te verhogen. Zo komen ze bij de eindafrekening niet voor een onaangename verrassing te staan.

Kleinere energiemaatschappijen

Ook als bewoners een contract met een variabel tarief hebben bij een energieleverancier is het verstandig het voorschot te verhogen. Alleen als ze bij de wat kleinere onbekende energiemaatschappijen aangesloten zijn, raden we dit af. Als de energieleverancier failliet gaat zijn ze het voorschot namelijk kwijt. We raden hen wel aan om dan zelf een spaarpotje op te bouwen.