Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Tijdelijke woonunits op recreatiepark De Eekhoorn

Tijdelijke woonunits op recreatiepark De Eekhoorn

Leestijd: 2 min

Gemeente Oosterhout, eigenaar van recreatiepark De Eekhoorn en Thuisvester zochten naar mogelijkheden om het recreatiepark beter aan te laten sluiten bij de veranderende woon- en recreatiebehoeften. Daarnaast zochten de gemeente en Thuisvester ook naar een locatie om tijdelijke woningen te plaatsen voor mensen die ineens geen woonruimte meer hebben. Het vernieuwende plan dat oplossing biedt voor beide wordt steeds concreter. In het voorjaar van 2023 willen we 20 tijdelijke vrijstaande en 2onder1kap units plaatsen op recreatiepark De Eekhoorn.

Begin 2021 woonden nog zo’n 30 mensen permanent op de x-y-z velden van de Eekhoorn. Met ondersteuning van de gemeente, GGD, Surplus en Thuisvester hebben zij een alternatieve woonruimte gevonden. De stacaravans zijn inmiddels verwijderd en 20 nieuwe woningen krijgen hier in het voorjaar hun plek. Ze blijven daar zeker tien jaar staan en krijgen elk een eigen adres. Thuisvester huurt de grond en neemt ook het beheer van de woningen op zich.

Kwaliteitsslag
Door gezamenlijk op treden is een kwaliteitsslag gemaakt. De komst van de nieuwe woningen sluit goed aan op de toekomstige wens om de Eekhoorn weer in te zetten voor recreatieve doeleinden. Woningzoekenden die om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet zelfstandig kunnen voorzien in een eigen woonruimte krijgen hier een fijne tijdelijke plek om te wonen. Zij kunnen hier maximaal met 2 personen 2 jaar wonen. Zo hebben ze wat extra tijd om een permanente woonoplossing te vinden.

Klik voor Wonen
De units worden aangeboden via Klik voor Wonen. Uit alle reacties worden na sluitingsdatum kandidaten geloot die moeten voldoen aan de passendheidscriteria. Na het insturen van de motivatie, volgt een intakegesprek. Na een positief advies volgt er een aanbieding.