Geen objecten gevonden

Tijdcapsule begraven in Wilhelminahaven

Publicatiedatum: 26-09-2022

Een grote groep (toekomstige) bewoners heeft op vrijdag 23 september het glas mogen heffen en kennis gemaakt met hun buurtgenoten in Wilhelminahaven in Oosterhout. Daarnaast kon men een boodschap achterlaten in een tijdcapsule, welke nu is ingegraven in de wijk.

Alle bewoners van de wijk, zowel kopers als huurders, waren uitgenodigd om hun (toekomstige) verhuizing naar de nieuwe woonwijk te vieren. De wijk dankt zijn bijzondere straatnamen – Prinses Amaliastraat, Koningin Maximalaan en Koning Willem-Alexanderlaan - aan de koninklijke familie. Met medewerking van wethouder Kastelijns van de gemeente Oosterhout is de tijdcapsule ingegraven. Dit met behulp van een jong meisje uit de wijk. De plek van de tijdcapsule is vastgelegd, wie weet wat de archeologen daar over 100 jaar van vinden. Aansluitend konden alle genodigden in een tent op locatie een hapje en drankje nuttigen en kennismaken met hun medebewoners.

“Ik ben iedere dag nog blij dat we deze stap genomen hebben. Het is heel prettig wonen in ons nieuwe appartement, alles is gelijkvloers en ons uitzicht op de rotonde lijkt wel een televisie; het is iedere dag anders. Ook hebben we fijne buren op onze etage waar we goed contact mee hebben”.

Inmiddels is het merendeel van de huurwoningen en huurappartementen opgeleverd. De bewoners van de laatste 14 huurwoningen ontvangen eind van het jaar hun sleutel. Ook zijn de eerste koopwoningen opgeleverd en bewoond. Momenteel wordt er nog gebouwd aan de 40 koopwoningen. De laatste fase bestaat uit 20 koopappartementen. Daarmee is het gehele project afgerond.

Deel deze pagina