Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Thuisvester helpt Voedselbank bij het bevoorraden van de uitgiftepunten

Thuisvester helpt Voedselbank bij het bevoorraden van de uitgiftepunten

Leestijd: 2 min

Een deel van onze huurders is afhankelijk van de Voedselbank voor de aanvulling van hun wekelijkse boodschappen. Toen we hoorden van de signalen over dreigende sluiting, hebben we contact gezocht met de Voedselbanken.

Uit gesprekken met Voedselbank de Baronie in Oosterhout e.o. bleek een behoefte aan ondersteuning op logistiek vlak. De voedselpakketten worden normaal gesproken door vrijwilligers naar de uitgiftepunten gebracht. Door de richtlijnen van het RIVM werd het lastig om de pakketten naar de overige uitgiftepunten te krijgen. 

Wij hebben aangeboden dit van hen over te nemen, zodat zij zich kunnen concentreren op de organisatie. Zij maken hier graag gebruik van. Dit betekent dat een aantal onderhoudsmensen hiervoor vrijgemaakt zijn, die op donderdag de pakketten vanuit Oosterhout naar de uitgiftepunten in de regio gaan brengen. 

Het centrale distributiecentrum in Tilburg, waar Voedselbank De Baronie voor een deel haar goederen betrekt, is voorlopig gesloten. Hierdoor kan het zijn dat leveranciers de Voedselbanken rechtstreeks gaan benaderen om goederen op te halen. Dit moet verder nog vorm krijgen, maar ook in deze situaties hebben wij aangeboden ondersteuning te bieden voor vervoer. 

Met de Voedselbank Etten-Leur e.o. is eveneens contact geweest om hun behoefte voor ondersteuning te peilen. Op dit moment zijn zij aan het heroriënteren en denken na over welke ondersteuning wij zouden kunnen bieden.

Daarnaast hebben we alle paasaankopen, die we voor de kinderen en kleinkinderen van onze medewerkers gekocht hadden ten behoeve van de jaarlijkse paasbijeenkomst, geschonken aan de voedselbank.