Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Thuisvester haakt aan bij uitbreidingsplan

Thuisvester haakt aan bij uitbreidingsplan

Leestijd: 1 min

Ingegeven door de huidige druk op de woningmarkt, en de landelijke opgave om te komen tot versnelling heeft de gemeente Oosterhout voorkeursrechten gevestigd op mogelijke uitbreidingslocaties aan de oostkant van de A27 in Oosterhout.

Het doel is om de aankomende jaren 1500 tot 2000 nieuwe woningen te realiseren. Waarvan vanwege de steeds verder oplopende wachttijden een groot deel sociale huur-en betaalbare koopwoningen. In de prestatie afspraken 2022 zijn de Gemeente en Thuisvester overeengekomen om als samenwerkingspartners op te trekken in deze opgave. 

Het partnerschap is geheel in lijn met de landelijke opgave om te versnellen in het uitbreiden van de woningvoorraad. De corporatiesector maakt op dit moment ook landelijke afspraken om te komen tot de benodigde uitbreiding.

Waar die woningen komen en hoeveel het er precies zijn moet nog bepaald worden. Ook zijn er nog veel onzekerhe­den. Er loopt nog een onderzoek, maar de noodzaak in onze regio is duidelijk. In dit project kijkt Thuisvester naast de sociale huur woningen ook  naar het middensegment qua huur en wellicht sociale koop.

Thuisvester is blij met deze rol bij te kunnen dragen aan de woonoplossing voor vele Oosterhouters.