Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Meer betaalbare huurwoningen realiseren in Rucphen-Noord

Meer betaalbare huurwoningen realiseren in Rucphen-Noord

Leestijd: 2 min

Thuisvester en gemeente Rucphen hebben plannen om circa 75 verplaatsbare woningen in Rucphen-Noord te realiseren. Deze zijn nodig vanwege de grote behoefte aan woningen.

De woningen zijn bedoeld om een impuls te geven aan de woningmarkt in de gemeente Rucphen. Het gaat om circa 75 verplaatsbare woningen voor een periode van 15 jaar. Thuisvester gaat deze woningen realiseren en daarna als sociale huurwoning verhuren. De woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren (starters op de woningmarkt), mensen die met spoed een woning nodig hebben en mensen met een verblijfsvergunning.

Proces

De plannen voor de circa 75 verplaatsbare woningen zijn nog niet definitief. De gemeenteraad is eind september bijgepraat over de plannen. Het college van burgemeester en wethouders gaat een besluit voorbereiden en dat aan de gemeenteraad voorleggen. In eerste instantie was het de bedoeling dat de gemeenteraad in december 2023 een besluit zou nemen. Dat is niet haalbaar. De gemeente en Thuisvester vinden het belangrijk de omwonenden te betrekken bij de plannen. Dat moet zorgvuldig gebeuren en kost tijd. De besluitvorming door de gemeenteraad zal op 20 maart 2024 zal plaatsvinden.

Verder uitwerken

Veel zaken zoals verkeersafwikkeling en inrichting van de openbare ruimte moeten nog verder worden uitgewerkt. De omwonenden zullen hierbij nauw betrokken worden. Dit traject staat gepland voor het 4e kwartaal 2023.

De omwonenden ontvangen hierover binnenkort meer informatie.

Vragen en antwoorden

 

voorbeeldwoning