Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Thuisvester bouwt circulair

Thuisvester bouwt circulair

Leestijd: 2 min

Van 7 t/m 12 februari is het de Week van de Circulaire Economie. Deze week staat volledig in het teken van circulair ondernemen. Wanneer je circulair onderneemt hergebruik je bestaande materialen. Hierdoor verbruik je minder grondstoffen.

Nieuwbouw
Ook bij Thuisvester proberen we duurzame keuzes te maken wanneer we materialen aanschaffen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de herkomst van de grondstoffen. Ook kijken we naar wat er met het product gebeurt aan het einde van de levensduur.

Binnenkort starten we met een aantal nieuwbouwprojecten waarbij we gebruikmaken van circulaire producten. We bouwen 4 woningen in Raamsdonkveer en 5 woningen in Sint Willebrord. Bij de bouw van deze woningen maken we deels gebruik van circulair beton en circulair hout.

Circulair beton en hout
Voor het circulaire beton hebben we samen met de aannemer Oome Raamsdonk BV, contact gezocht met New Horizon. Zij maken zuivere grondstoffen zoals zand, cement en grind van oud beton. Van deze zuivere grondstoffen wordt vervolgens circulair beton gemaakt. Het circulaire hout komt van gesloopte panden. Het hout wordt vervolgens gecontroleerd, vrijgemaakt van spijkers en/of schroeven en opnieuw bewerkt. Uiteindelijk ontstaat er een product dat kwalitatief goed is én een stuk beter voor het milieu. Ronny Huijben, projectleider bij Thuisvester:

We zijn er trots op dat we als Thuisvester deze volgende stap hebben kunnen zetten en gaan verder met de zoektocht naar de juiste materialen.