Geen objecten gevonden

Thuisvester blijft doorpakken op verduurzaming

Publicatiedatum: 19-01-2022

De afgelopen jaren renoveerden we versneld de woningen met energielabel D en lager. Om de betaalbaarheid te waarborgen deden we dit zonder extra huurverhoging. Daarnaast realiseerden we veel duurzame nieuwbouwwoningen voor alle doelgroepen en richtten we zonnecorporaties op. Ook gingen we op zoek naar energiecoaches en organiseerden we afgelopen jaar en dit jaar informatieavonden over energiebesparing voor alle huurders.

Gemiddeld energielabel A

In 2022 zetten we vooral in op het renoveren van label C woningen. Ook weer zonder extra huurverhoging. We verwachten dit jaar op gemiddeld label A uit te komen. Woningen van woningcorporaties in Nederland moeten vanaf 1 januari 2022 gemiddeld label B hebben. Thuisvester bereikte dat punt al in 2020.

Zonnepanelen

Thuisvester heeft verschillende opties voor huurders die gebruik willen maken van zonne-energie. Zo is er UitonsDak en Zonsamen. Dit zijn zonnecorporaties die opgericht zijn voor huurders die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Door eenmalig 15 euro te betalen kunnen ze lid worden van een zonnecorporatie wat hun 15 jaar lang ongeveer 100 euro voordeel oplevert en direct bijdragen aan een meer duurzamere samenleving Vele huurders zijn al lid geworden van een van deze zonnecorporaties. Daarnaast kunnen huurders zelf panelen laten leggen op hun dak via Wocozon. Dit kan alleen als je dak geschikt is.

Digitale infomatieavonden en cadeaubonnen

Samen met alle gemeenten waar Thuisvester actief is en het Regionaal Energieloket hebben we een actie opgezet om huurders te stimuleren energie te besparen. Alle huurders zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een digitale informatieavond over energie besparen. De deelnemers van de gemeente Oosterhout ontvangen na afloop een cadeaubon van 60 euro die ze kunnen besteden aan duurzame artikelen. 

Top 50 duurzame woningcorporaties

Door al dit soort initiatieven is Thuisvester opgenomen in de top 50 van duurzame corporaties.

Deel deze pagina