Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Studenten denken mee over de appartementen van de toekomst

Studenten denken mee over de appartementen van de toekomst

Leestijd: 2 min

De woorden ‘woningtekort’ en ‘ te weinig nieuwbouw’ zijn dagelijks in het nieuws. Daarnaast worden bewoners gemiddeld gezien steeds ouder en de gezinsgrootte steeds kleiner. Hoe zorgen we ervoor dat wat we bouwen zich aanpast aan de snel veranderende woonwensen, maar ook toekomstbestendig is? Thuisvester heeft studenten van de Avans Hoge school gevraagd hierover mee te denken. Zij zijn immers de bewoners van de toekomst.

Andere manier van bouwen
We vragen de studenten om een ‘modulaire’ en ‘circulaire’ manier van bouwen te onderzoeken. Met modulair bedoelen we dat een blok een woning vormt en meerdere blokken samen één gebouw zijn. Met circulair bedoelen we dat gewerkt wordt met gerecyclede materialen, verminderd grondstofgebruik en beperkt bouw- en sloopafval. Daarnaast zijn eenvoudig onderhoud en levensloop bestendig belangrijke factoren.

Andere manier van leren
De studenten nemen deel aan een ‘scrumgroep’ van onderzoekers van het Expertisecentrum Innovatie en Techniek. Scrum betekent dat vooraf nog niet precies bekend is waar ze naartoe willen. Ze leren al doende waardoor de eisen en wensen gaandeweg duidelijk worden.  Dit omdat opdrachtgevers vaak pas weten wat ze willen als ze een eerste voorstel zien. Deze methode heeft de flexibiliteit om hiermee om te gaan.

Andere manier van onderwijs
Ook binnen het onderwijs is dit een nieuwe aanpak. Met dit onderzoek krijgt de school unieke kans om de onderwijsmethode te veranderen en tot een nieuw appartement concept te komen. 

Wij zijn erg benieuwd met welke nieuwe oplossingen ze komen.
Andere corporaties die geïnteresseerd zijn kunnen zich nog aansluiten bij dit initiatief.