Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Sneller, beter en betaalbaarder verduurzamen

Sneller, beter en betaalbaarder verduurzamen

Leestijd: 2 min

Door samen te werken kan je sneller, beter en goedkoper renoveren en tot betere kwaliteit komen. De Renovatieversneller en de Brabantse Duurzaamheids Alliantie (BDA) tekenden daarom op 10 maart 2021 een samenwerkingsovereenkomst.

BDA wil in totaal 4.500 woningen aanpakken op een gestandaardiseerde wijze in een zogenoemde isolatiestroom. Door als collectief in te zetten op proces- en productinnovatie ontstaat jaar na jaar een hogere kwaliteit bij consequent dalende kosten. Corporaties gaan over het wat en de markt over het hoe.

Pierre Hobbelen, voorzitter Stuurgroep BDA):

In Brabant moeten circa 440.000 sociale huurwoningen voor 2050 CO2 neutraal zijn. Dat gaat nog een enorme uitdaging worden. We zijn trots op deze grootschalige vernieuwende samenwerking tussen corporaties en bouwers. Met elkaar gaan we de startmotor vormen waarop andere corporaties kunnen gaan aansluiten


Samenwerking met De Renovatieversneller
Het Ondersteuningsteam van De Renovatieversneller gaat zich samen met het programmabureau van de BDA richten op het stimuleren van samenwerking, organiseren van kennissessies en het vergroten van het aantal woningen van 2.000 naar 4.500 door nieuwe corporaties te betrekken.

BDA

BDA is een samenwerkingsverband van woningcorporaties Tiwos en Thuisvester en de bouwers Zwaluwe Bouw, Hendriks Coppelmans, De Kok Bouwgroep, Huybregts Relou en Van Agtmaal. Zij werken aan de lange termijn doelstelling CO2 neutrale wonen in 2050 en sloten hiervoor in 2020 een raamovereenkomst. De corporaties gaan over het ‘wat’ en de markt over het ‘hoe’

De Renovatieversneller

De Renovatieversneller is een landelijk ondersteuningsprogramma dat begeleiding, kennis en subsidie biedt aan corporaties en aanbieders om huurwoningen sneller, beter en betaalbaar te verduurzamen. Aan dit programma committeerden zich het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, AEDES, Techniek Nederland, Bouwend Nederland en OnderhoudNL.