Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Schakel bij burenruzie Buurtbemiddeling op tijd in

Schakel bij burenruzie Buurtbemiddeling op tijd in

Leestijd: 2 min

Op 1 januari van dit jaar zijn Thuisvester en gemeente Rucphen gestart met Buurtbemiddeling. Eerder deden we dit al in de gemeente Oosterhout en Geertruidenberg. In die gemeenten helpt Buurtbemiddeling in 75% van de situaties het conflict tussen buren op te lossen.

Buren hebben meestal niet de intentie het woonplezier van de ander te bederven. Ze weten vaak niet eens dat hun gedrag storend is. Ga daarom snel in gesprek met elkaar. De ervaring leert dat snel actie ondernemen door een vriendelijk gesprek met de buren, erger kan voorkomen. Als u het gevoel heeft er samen niet uit te komen schakel dan Buurtbemiddeling in.

Buurtbemiddeling blijft in gesprek
De bemiddelaars zijn neutraal en kiezen geen partij. Ze gaan eerst in gesprek met beide buren apart. Daarna volgt er een gezamenlijk gesprek op een neutrale locatie. Ze maken duidelijke en realistische afspraken en blijven in gesprek ook als het niet meteen lukt om een oplossing te vinden. Als Buurtbemiddeling op tijd ingeschakeld wordt, is de kans op escalatie kleiner en komen beide buren er vaker samen uit.

Buurtbemiddeling inschakelen of meer informatie
Heeft u een conflict met buren of andere bewoners in uw wijk en lukt het niet om het probleem samen op te lossen? Schakel dan Buurtbemiddeling in. Bewoners van Thuisvester kunnen zich op de website aanmelden voor Buurtbemiddeling.

Zelf buurtbemiddelaar worden
Stuur dan uw CV naar: infobuurtbemiddelingrucphennl . Zij nemen persoonlijk contact met u op voor een kennismaking en het bespreken van de verdere aanmeldprocedure!