Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Samen op weg naar de kringloopwoning

Samen op weg naar de kringloopwoning

Leestijd: 2 min

TBI Woonlab zoekt een enthousiaste corporatie waarmee ze samen een goed doordachte, circulaire eengezinswoning - ook wel kringloopwoning genoemd - willen gaan bedenken en realiseren.

We gaan deze uitdaging graag aan omdat wij duurzaamheid heel belangrijk vinden en al een hele tijd bezig is de bestaande woningen te verduurzamen en de nieuwe woningen Nul op de Meter te bouwen. Daarnaast hebben we onlangs ons kantoor verbouwd waarbij we veel materialen hergebruikt hebben in de nieuwe omgeving en trots zijn op het eindresulaat. 

Recycling

We vinden het interessant om op een ander moment de cirkel binnen te treden, namelijk bij recycling. Om het woningbezit te blijven verjongen is soms de beste strategie om de woningen te slopen en vervolgens nieuwe woningen bouwen. We willen dan eerst gaan kijken naar wat we van de bestaande woningen nog kunnen hergebruiken - materialen maar ook bijvoorbeeld het groen. Omdat we regelmatig sloop en nieuwbouw toepassen hebben we verschillende locaties beschikbaar waar we dit toe zouden kunnen passen. 

Geschikte locatie

Één locatie van 2200 m2 hebben we gereserveerd om te kunnen experimenteren en innoveren en is uitermatie geschikt om de circulaire woning te realiseren.  Wat we voor deze locatie willen is duurzaam, langer zelfstandig thuis wonen, innovatief, betaalbaar én circulariteit. Deze woningen moeten gezien de veranderde woonbehoefte toekomstbestendig zijn en eventueel verplaatsbaar. 

Thuisvester heeft zich bij Woonlab aangemeld en hoopte dat zij net zo enthousiast waren als wij om deze samenwerking aan te gaan. Inmiddels is bekend dat TBI Woonlab met een andere partij verder gaat. We wensen hen  gezamenlijk succes  om een stap verder te komen in de innovatie opgave.