Geen objecten gevonden

Samen met Avans Hogeschool bouwen we aan de toekomst

Publicatiedatum: 23-07-2021

Begin 2021 sloegen we de handen ineen met studenten van Avans Hogeschool en onderzoekers van het expertisecentrum Innovatie en Techniek. Het doel hiervan was om samen een nieuw toekomstbestendig appartementenconcept te ontwikkelen, waarbij er onder andere rekening werd gehouden met de snel veranderende woonwensen vanuit de markt.

De werkwijze

De samenwerking met de studenten van Avans en de onderzoekers verliep via een ‘scrumteam’. Een scrumteam werkt steeds aan een klein onderdeel van een product. Het scrumteam weet van tevoren nog niet wat het eindproduct wordt, maar leert van het maken van het onderdeel. Zo kunnen ze tussendoor de werkwijze steeds aanpassen, voordat ze verdergaan met het volgende onderdeel. Dit proces blijft zich herhalen, om zo uiteindelijk samen tot het grote product te komen.

Het product

Het idee voor het grote product is er: het scrumteam bedacht een appartementenconcept dat bestaat uit stapelbare basisunits, die eenvoudig uit te breiden en aan te passen zijn. De basisunits zijn duurzaam, er wordt namelijk gewerkt met gerecyclede materialen. Daarnaast wordt er zo min mogelijk afval geproduceerd, zijn de woningen eenvoudig te onderhouden en gaan ze lang mee. Op deze manier kunnen wij als woningcorporatie gemakkelijker meebewegen met de steeds veranderende vraag vanuit de markt.

De volgende stap

Na een succesvolle proefperiode waarin het werken met een scrumteam voor het eerst werd toegepast in de bouw, zijn we klaar voor de volgende stap. In september starten we met de tweede fase van het project. Het appartementenconcept wordt verder uitgewerkt, we gaan op zoek naar een testlocatie, er wordt gewerkt aan de technische uitgangspunten en we gaan aan de slag met het fabricageproces. We zijn dan ook op zoek naar bedrijven, gemeenten en organisaties die samen met ons verder willen bouwen aan dit toekomstbestendige appartementenconcept.

Deel deze pagina