Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Overeenkomst met camping de Eekhoorn voor tijdelijke woonoplossing spoedzoekers

Overeenkomst met camping de Eekhoorn voor tijdelijke woonoplossing spoedzoekers

Leestijd: 2 min

Op 26 juli 2022 tekenden de eigenaar van camping de Eekhoorn, de gemeente en Thuisvester een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 20 tijdelijke woningen op enkele velden van de camping. Dit worden verplaatsbare accommodaties voor spoedzoekers op de woningmarkt. Oosterhouters die door een scheiding of andere redenen met spoed woonruimte zoeken, kunnen daar via Thuisvester terecht. De tijdelijke woningen komen er voor de duur van tien jaar.

Aangeboden via KlikvoorWonen

Thuisvester huurt de grond waarop de accommodaties worden gebouwd. Zij neemt het beheer en de verhuur van deze accommodaties op zich. De spoedzoekers die hiervoor in aanmerking komen moeten binding hebben met Oosterhout. Met deze tijdelijke woningen biedt Thuisvester een oplossing voor 2 jaar waardoor mensen in rust op zoek kunnen naar een permanente woonoplossing. Deze woningen worden net als alle andere huurwoningen op klikvoorWonen gepubliceerd.

Zorg voor eerdere bewoners

Eerder woonde een aantal huishoudens permanent op dit deel van de camping. Met ondersteuning van de gemeente Oosterhout, Thuisvester, GGD en Surplus, hebben de permanente bewoners een alternatieve woonruimte gevonden. De camping biedt daarnaast ruimte aan recreanten.

Bouw dit jaar van start

Camping de Eekhoorn investeert samen met de gemeente en Thuisvester in een solide toekomst van de camping. De camping is inmiddels overgegaan tot het slopen van de bestaande bebouwing (voornamelijk stacaravans). De bouw van de nieuwe accommodaties gaat later dit jaar van start, hiervoor wordt binnenkort een omgevingsvergunning aangevraagd. De rijksoverheid heeft voor dit project een subsidie (Flexwonen) verleend om de vernieuwende woonvorm te versnellen. De gemeente zal daarnaast ook een bijdrage leveren voor de infrastructurele kosten in het openbaar gebied.

Burgemeester Mark Buijs:

Ik ben enthousiast over de mogelijkheden van dit innovatieve project. Het doel ervan is om een aantal maatschappelijke problemen in één beweging op te lossen. Permanente bewoning van recreatieparken in combinatie met individuele sociale problematiek  is zo’n maatschappelijk probleem wat we willen aanpakken. Aan de andere kant zien we de wooncrisis en een grote behoefte aan snel beschikbare, tijdelijke woningen voor onze inwoners die door omstandigheden opeens geen woonruimte meer hebben. Door gezamenlijk op te treden kunnen we nu een kwaliteitsslag maken op de camping, waardoor die ook weer geschikter wordt voor recreatieve doeleinden. Bovendien kan Thuisvester de komende jaren beter aan de vraag om woonruimte voor spoedzoekers voldoen.