Oplevering nieuwbouw Koninginnebastion Geertruidenberg

Publicatiedatum: 13-10-2021

De bouw van het Koninginnebastion in Geertruidenberg is klaar. Met 16 woningen en 50 appartementen is het project Dongeburgh afgerond. Bij dit project horen ook de 34 koopwoningen, 13 koopappartementen en Het Hoge Veer bastion. Dit is een woonzorgcomplex met 4 PG groepen, 5 zorghotelstudio’s, 36 intramurale zorgappartementen, 12 extramurale zorgappartementen in de vrije sector, grand café en beweegruimte.

Deze laatste stijlvolle woonvesting van project Dongeburgh, dat sinds 2009 en 2010 al het Oranjebastion en Brandepoortbastion kent, is eveneens gebouwd in de inmiddels bekende stijl die past bij Vestingstad Geertruidenberg. Wethouder Kevin van Oort van de gemeente Geertruidenberg onthulde samen met Ernst Damen, manager Vastgoed van Thuisvester de naam van het gebouw. Zwaluwe Bouw en Kemkens hadden nog een verrassing voor de bewoners. Ze overhandigden een cheque voor het leveren van 4 zitbanken zodat de bewoners in de toekomst een praatje met elkaar kunnen maken en even uit kunnen rusten.

Ilona van den Berg, ontwikkelmanager Thuisvester:

Het Koninginnebastion combineert koop, (sociale) huur, jong en oud, volledige zelfstandigheid en zorg. Kort samengevat kun je alle fases van je leven binnen dit bastion doorlopen. Elkaar ontmoeten, in beweging blijven en elkaar een helpende hand toereiken zijn “zomaar” wat begrippen die opgenomen zijn in de bouw van het bastion. Dit derde bastion gaf de ultieme uitdaging om een woonoplossing diverse levensfases voor onze huurders te creëren. Het is een paradepaardje, waar we laten zien hoe je voor elke doelgroep een fijn en betaalbaar thuis voor nu en later kunt bieden.

Deel deze pagina