Ook in Coronatijd hoge waardering van onze bewoners

Publicatiedatum: 25-11-2020

Ieder jaar worden de maakt prestaties van woningcorporaties inzichtelijk gemaakt via de zogenaamde Aedes-benchmark. Zo weten we waar we staan ten opzichte van andere vergelijkbare corporaties. Waar doen we het goed en waar kan nog beter. Dit jaar deden 274 corporaties mee. Zij vertegenwoordigen 97 procent van alle corporatiewoningen. De corporaties worden op 5 onderdelen getoetst waarvan de belangrijkste natuurlijk is ’Wat vindt de huurder ervan’, het zogenaamde Huurdersoordeel. Daarnaast wordt gekeken naar de bedrijfslasten, duurzaamheid, onderhoud, beschikbaarheid en betaalbaarheid.

Huurdersoordeel

En het gaat echt goed! Ook met de invloed van de coronamaatregelen en het wegvallen van fysieke contactmomenten hebben bewoners ons op alle onderdelen hoger gewaardeerd. Zo gaven nieuwe bewoners ons een 7,7 (7,5 2019). Van bewoners met een reparatieverzoek ontvingen we zelfs een 7,9 (7,6 2019) en bewoners die vertrokken gaven een 7,7 (7,3 in 2019)

Over de hele lijn zijn bewoners meer tevreden. Daar zijn we echt trots op!

Bekijk de algemene resultaten vanThuisvester en de resultatien met betrekking het huurdersoordeel. En bezoek de website van Aedes voor meer informatie over de Aedes-benchmark. 

 

Deel deze pagina