Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Online training ontwikkeld voor woningcorporaties om goed om te gaan met dementie

Online training ontwikkeld voor woningcorporaties om goed om te gaan met dementie

Leestijd: 2 min

Samendementievriendelijk.nl en Thuisvester ontwikkelden samen een gratis online training speciaal voor woningcorporaties. In deze training leren corporatiemedewerkers hoe ze dementie kunnen herkennen en hoe ze lastige situaties goed op kunnen lossen.

Dementie komt steeds vaker voor. In toenemende mate krijgen ook medewerkers van woningcorporaties hiermee te maken. We vinden het belangrijk dat medewerkers de signalen van dementie herkennen en weten hoe ze er goed mee om moeten gaan. Alle medewerkers actief in de wijk en met direct klantcontact hebben inmiddels een training gevolgd. Hiervoor ontvingen we al eerder van Alzheimer Nederland het certificaat ‘dementievriendelijke organisatie’. 

Daarna ontwikkelden we met Samendementievriendelijk.nl de online training Goed omgaan met dementie. Met deze training kunnen medewerkers van woningcorporaties heel makkelijk en snel hun kennis op dit gebied vergroten. Naast de specifieke training voor woningcorporaties ontwikkelde  samendementievriendelijk.nl twaalf trainingen voor specifieke beroepsgroepen. Hier komen situaties aan bod die binnen die werkvelden veel voorkomen. Beroepsgroepen die er niet tussen staan zijn kunnen basistrainingen volgen!

In alle trainingen wordt de GOED-methode gebruikt als basis. Wat inhoudt Geruststellen, Oogcontact maken, Even meedenken, Dankjewel. Naast deze methode komt er nog veel meer aan bod. Deze training is een belangrijke stap richting een dementievriendelijker Nederland; een samenleving waarin mensen met dementie langer mee kunnen doen aan het dagelijks leven.