Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Onderzoek naar de vogels bij uw woning

Onderzoek naar de vogels bij uw woning

Leestijd: 2 min

Bij Thuisvester vinden we niet alleen de woningen, maar ook de woonomgeving heel belangrijk. Daarom zetten we ons in om bij het bouwen en verduurzamen van woningen de (beschermde) vogels en vleermuizen uit de omgeving een plek te blijven geven. Hiervoor volgen wij bij ieder project strenge richtlijnen en wordt nu ook de vogelpopulatie in onze gemeenten onderzocht.

Wat merkt u ervan?
Het kan voorkomen dat uw woning of buurt gemonitord wordt door ecologen om de vogels te kunnen tellen. In dit geval staat iemand op straat en houdt deze persoon uw woning of woonblok in de gaten om de vogels te kunnen tellen. Dit gebeurt meestal wanneer het licht begint te worden of juist begint te schemeren.

Wanneer en waar?
Het is niet precies aan te geven wanneer, hoe laat en welke huizen gemonitord worden. Dit is niet precies vooraf te bepalen, maar kan wel bij al onze woningen voorkomen. Wanneer en hoe lang het duurt hangt af van allerlei invloeden, zoals de locatie en het weer. Twijfelt u of het een van de onderzoekers is die uw huis in de gaten houdt, of wilt u graag zeker weten dat het klopt? De onderzoekers kunnen zich allemaal legitimeren als medewerkers van E.C.O-logisch, Unitura of Arcadis. Spreek ze gerust aan!

Waarom?
Thuisvester heeft voor haar werkgebied een zogeheten ‘generieke ontheffing’ voor de komende jaren. Dit betekent dat we altijd dezelfde stappen voor behoud van natuur volgen bij een bouw- of verduurzamingsproject. Dan hoeven we geen losse vergunningen hiervoor aan te vragen. Tegelijkertijd moeten we bewijzen dat de populatie vogels door ons werk niet verminderd. We brengen bijvoorbeeld bij ieder groot onderhoudsproject nieuwe nestplekken terug in en rond de woningen. Zo wordt de natuur beschermd.