Geen objecten gevonden

Zienswijze gevraagd aan gemeente en huurdersvereniging

Publicatiedatum: 18-09-2019

Het bestuur van de Antonetta Stichting heeft de meerwaarde en mogelijkheden van een fusie met Thuisvester onderzocht. Op basis van de uitkomsten van dat onderzoek hebben zij positief besloten en op 4 december 2019 de fusieovereenkomst getekend. Beide partijen willen de fusie graag op 1 juli 2020 afronden.

De Antonettastichting wil de hoge kwaliteit van het beheer en het onderhoud van de woningen in de toekomst behouden. Daar zijn investeringen voor nodig die zij niet hebben Daarnaast willen ze een goede dienstverlening voor haar bewoners zeker stellen. Met deze fusie blijven de woningen in de toekomst van goede kwaliteit en beschikbaar voor de huidige doelgroep (ouderen uit Raamsdonksveer en Raamsdonk met een bescheiden inkomen).

Om te kunnen fuseren is Thuisvester eerst in gesprek gegaan met de gemeenten waar zij in werkt en met haar huurdersorganisaties over wat de fusie voor Thuisvester kan betekenen.

Momenteel vragen we gemeenten en huurdersorganisaties om hun zienswijze.

Wim Roose (voorzitter Antonetta Stichting):
“Als lokale corporatie bezit Thuisvester al woningen in Raamsdonksveer en Raamsdonk. Mede daarom zien wij in hen een goede fusiepartner om de belangen van onze huurders te behartigen.”

Pierre Hobbelen (directeur-bestuurder Thuisvester):
“Mooi dat we vanuit de “bedoeling” deze seniorenwoningen kunnen behouden voor onze doelgroep in de gemeente Geertruidenberg. Met deze aanstaande fusie blijven de “oprichtingsdoelen” van de Antonetta Stichting geborgd richting de toekomst.” 

 

Deel deze pagina