Geen objecten gevonden

Ondertekening bouwovereenkomst 15 appartementen Vrachelsplein

Publicatiedatum: 20-01-2022

Vanochtend tekenden we met de gemeente Oosterhout een overeenkomst om aan het Vrachelsplein een nieuw appartementencomplex met 15 sociale huurwoningen te ontwikkelen.

Samenwerking

Wethouder Arnoud Kastelijns tekende namens de gemeente voor het leveren van de benodigde bouwrijpe grond. Namens Thuisvester tekenden Pierre Hobbelen, directeur/bestuurder en Ernst Damen, hoofd vastgoed de overeenkomst. Zowel gemeente Oosterhout als Thuisvester zijn zeer te spreken over de samenwerking en hopen in de toekomst nog vele mooie projecten te realiseren.

Duurzaam ontwerp

Ook over het uiteindelijke ontwerp van de 15 sociale huurappartementen is men enthousiast. Pierre Hobbelen:

Mooi dat we weer 15 zeer duurzame appartementen kunnen toevoegen voor onze doelgroep. Het project is geheel in lijn met de uitgangspunten uit ons ondernemingsplan tot stand gekomen: Samen, Duurzaam en met Lef.

Woningmarkt

Zowel de gemeente Oosterhout als Thuisvester zijn zeer verheugd met de bouw van het appartementencomplex op deze prominente plek binnen De Contreie.

“Als we kijken naar de huidige vraag op de woningmarkt zouden er qua prijscategorie vooral woningen in het goedkope en middeldure huur- en koopsegment gebouwd moeten worden. Met de sociale huurwoningen in dit project voorzien we met name in de behoefte van de jongere Oosterhouter, een generatie die we graag aan onze prachtige stad binden. Zo bouwen we met dit project dus letterlijk en figuurlijk aan de toekomst” aldus wethouder Kastelijns.

Planning

Naar verwachting start Thuisvester nog voor de zomervakantie met de realisatie van het appartementencomplex. De bouwtijd neemt ongeveer een jaar in beslag.

 

 

Deel deze pagina