Geen objecten gevonden

Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen

Publicatiedatum: 08-04-2022

De Oekraïense vluchtelingen worden met open armen ontvangen en veel inwoners zamelen spullen in om de vluchtelingen een veilige plek te kunnen bieden. Thuisvester denkt graag mee met de gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout, Rucphen en Zundert over hoe deze vluchtelingen voor de wat langere termijn opgevangen kunnen worden.

Geertruidenberg

De gemeente Geertruidenberg vangt Oekraïense vluchtelingen op in De Schattelijn. Deze locatie is geschikt voor de eerste periode van opvang van vluchtelingen, maar minder geschikt voor de langere termijn. Thuisvester stelt daarom tot begin 2024 het voormalig verzorgingstehuis Hoge Veer in Raamsdonksveer beschikbaar. Dit gebouw wordt sinds 2020 verhuurd via leegstandbeheerder Gapph. De komende maanden wordt het gebouw geschikt gemaakt voor zo’n 150 vluchtelingen die hier nog voor de zomer kunnen wonen. Na de opvang van de vluchtelingen wordt het gebouw gesloopt en komt er nieuwbouw op deze locatie. De plannen hiervoor moeten nog ontwikkeld worden.

Oosterhout

De gemeente Oosterhout heeft de locatie Amphia en een deel van het gemeentehuis beschikbaar gesteld voor opvang voor totaal zo’n 140 vluchtelingen. Thuisvester stelt 7 appartementen voor ±30 vluchtelingen in Oosterheide beschikbaar. Deze worden ingericht door de gemeente.

Rucphen

Binnen de gemeente Rucphen worden 25 vluchtelingen bij particulieren opgevangen. De gemeente onderzoekt momenteel nog 2 locaties voor 2 gezinnen. Ook brengt ze in kaart wat geschikte opvanglocaties zijn.

Zundert

De gemeente Zundert vangt zo’n 50 vluchtelingen op in de voormalige locatie van Amarant aan de Laguitensebaan in Rijsbergen. Begin april moet de locatie klaar zijn. Daarnaast ondersteunt de gemeente Zundert allerlei particuliere initiatieven.

 

Deel deze pagina