Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht NK tegelwippen in Oosterhout: tegel eruit, plantjes erin!

NK tegelwippen in Oosterhout: tegel eruit, plantjes erin!

Leestijd: 2 min

De Gemeente Oosterhout doet mee aan het NK Tegelwippen om zoveel mogelijk tegels in tuinen te vervangen door groene plantjes. Daarom stelt de gemeente voor huurders van Thuisvester in Oosterhout 100 tegeltjes groen beschikbaar. Een tegeltje groen is een verzameling van een paar plantjes, ongeveer ter grootte van een tegel. Doet u ook mee? Meld u dan voor 17 mei aan voor een gratis tegeltje groen!

Op 28 mei in de middag (na aanmelding bepalen we de definitieve tijdvakken), kunt u op verschillende locaties in Oosterhout een tuintegel inleveren. Bij het inleveren ontvangt u gelijk uw plantjes. Zo maken we samen onze tuinen weer een stukje duurzamer!
Om de inlever- en ophaallocaties te bepalen, moet u zich aanmelden voor deze actie. Zo hoeft u op 28 mei niet ver van huis om uw tuintegel in te leveren en tegeltje groen op te halen. Dus heeft u een tuin en wilt u graag een tegel vervangen door plantjes die makkelijk te onderhouden zijn? Meld u dan snel aan voor deze actie, want vol = vol.

Gemeente Oosterhout deelt 100 tegeltjes groen uit. Per huishouden is 1 tegeltje beschikbaar. Wilt u wel meer tegels uit uw tuin halen en vervangen door planten? Dan kunt u de extra tegels gewoon op dezelfde plek inleveren. De gemeente zorgt er dan voor dat uw extra tegels ook worden opgeruimd. De extra beplanting moet u dan wel zelf regelen.

Aanmelden
Aanmelden voor de actie kan via deze link. In het formulier vult u uw naam, adres en mailadres in. U ontvangt ongeveer 2 weken van tevoren een bevestigingsmail met het exacte tijdvak en de locatie in uw buurt waar u uw tegel kunt inleveren voor de plantjes. Aanmelden kan t/m 17 mei. Als de actie vol zit, sluit de aanmelding automatisch eerder.

Heeft u hulp nodig bij het verwijderen van de tegel en het planten van het tegeltje groen? Vraag dan uw omgeving om hulp. Misschien doen uw buren ook wel mee met de actie! Heeft u geen hulp, maar wilt u wel graag meedoen? Neem dan contact met ons op.