Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Kijkmiddag bij nieuwbouw: wat en wanneer?

Kijkmiddag bij nieuwbouw: wat en wanneer?

Leestijd: 2 min

Als u zich bij Klik voor Wonen inschrijft voor een nieuwbouwwoning, is het moeilijk om in te schatten hoe deze er precies uit komt te zien. De woning is namelijk nog niet gebouwd. Daarom wordt u uitgenodigd voor een kijkmiddag als u bij Thuisvester een nieuwbouwwoning heeft geaccepteerd. Een kijkmiddag wordt twee keer georganiseerd op verschillende momenten. Voor de nieuwe appartementen in de Contreie in Oosterhout was dit een middag in september en een middag in oktober. Deze appartementen worden begin 2020 opgeleverd.

Algemene indruk
Bij de eerste kijkmiddag in de Contreie konden toekomstige bewoners op twee woonlagen terecht. De andere lagen waren nog niet begaanbaar. Toekomstige bewoners konden dus ook niet allemaal al in hun eigen appartement kijken. Wel konden ze deze middag een indruk krijgen van het gebouw, de entree en de indeling van de verschillende appartementen. 

Een eerste kijkmiddag is bedoeld om een algemene indruk te krijgen. Bij een nieuwbouwwoning is het lastig om aan de hand van de advertentie op Klik voor Wonen te weten waar u precies op reageert. Op een kijkmiddag kunt u een beter beeld krijgen van wat u geaccepteerd heeft. En als dit erg tegenvalt of écht niet aan uw verwachting voldoet, kunt u tot enkele dagen na de kijkmiddag nog makkelijk van uw woning afzien.

In eigen appartement
Tijdens de tweede kijkmiddag in de Contreie waren beide gebouwen volledig open. Toekomstige bewoners konden deze middag dus wel allemaal in hun eigen appartement kijken. Alle wanden, het tegelwerk en de keuken zijn geplaatst op de tweede kijkmiddag en u kunt nu dus echt een goed beeld krijgen van uw woning, de hoogte, het uitzicht en de ligging ten opzichte van de zon. 

Bij een tweede kijkmiddag kunt u ook al uw appartement opmeten voor meubels eventueel een leverancier uitnodigen om te meten. Ook familie en vrienden zijn deze tweede kijkmiddag welkom om uw toekomstige woning te bekijken.

Timing
Er is geen vast moment of vaste termijn tot oplevering waarop een kijkmiddag wordt ingepland. Dit is afhankelijk van het verloop van de bouw en in welke volgorde dingen worden gedaan. Bij een huis kan bijvoorbeeld een kijkmiddag pas worden georganiseerd vanaf het moment dat de trap geplaatst is.