Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Stichting Onder de Pannen - Legale onderhuur voor economische daklozen

Stichting Onder de Pannen - Legale onderhuur voor economische daklozen

Leestijd: 2 min

Door Corona en de situatie in Oekraïne zijn er steeds meer mensen die voor huisvesting afhankelijk zijn van een sociale woningcorporatie. Thuisvester ontwikkelt al veel nieuwe woningen en verduurzaamt zoveel mogelijk woningen zonder huurverhoging om de woningen betaalbaar te houden. Naast de ruim 1000 woningen die we jaarlijks opnieuw verhuren huisvesten we statushouders en bieden we spoedzoekers tijdelijke huisvesting aan. Ook onderzoeken we de mogelijkheid van woningdeling, woningsplitsing en werken we samen met “Onder de pannen” een landelijk initiatief dat onderhuur op een legale manier regelt.

Steeds meer mensen dreigen dakloos te raken door scheiding, verlies van werk of andere omstandigheden die iedereen kunnen overkomen. Een klein deel van hen komt in aanmerking voor urgentie of de maatschappelijke opvang. Een groot deel komt hier niet voor in aanmerking en kan niet terecht bij hun eigen netwerk. Ook staan ze niet lang genoeg ingeschreven bij Klik voor Wonen. Voor die groep is “Onder de pannen” opgezet.

Om deze mensen een dak boven hun hoofd te kunnen bieden heeft de stichting natuurlijk ook huurders nodig die een lege kamer willen verhuren. Heeft u een slaapkamer over die niet wordt benut? Wilt u die verhuren aan iemand die door omstandigheden dakloos is geworden? Aan de verhuur houdt u een financieel extraatje over met behoud van uitkering en/of huurtoeslag.

Suzanne die een woning huurt bij Thuisvester verhuurt haar lege kamer via “Onder de pannen” aan Marianne die op haar 18e economisch dakloos werd. “Al zijn de extra huurinkomsten welkom, ik ben vooral blij dat de lege kamer in mijn woning nu wordt gebruikt. Het is een stuk gezelliger en voor ons allebei een win-win situatie.” aldus Suzanne.

Iets voor u?

Neem dan contact op met Stichting de Herberg die “Onder de pannen” in deze regio uitvoert

Telefoon: 076-7857358

Mail: onderdepannenstichtingdeherbergnl

Een brochure met meer informatie kunt u hier downloaden.

 

NB

Eerder plaatsen we een bericht over Onder de Pannen dat niet volledig was en vragen opriep. Dit is een aangepaste versie.