Geen objecten gevonden

In contact met de trouwe huurders

Publicatiedatum: 16-12-2022

Thuisvester wil meer contact hebben met haar bewoners. Van bewoners horen we dat ze vinden dat Thuisvester wel wat zichtbaarder mag zijn in de wijken. Hiervoor zijn verschillende acties ondernomen.

In het voorjaar hebben we de huurders bezocht die 50 jaar of langer bij ons huren. In november waren de huurders aan de beurt die korter dan 50 jaar huren.

Ontmoetingen trouwe huurders
De afgelopen 2 weken hebben we de trouwe huurders die tussen de 40 en 50 jaar bij Thuisvester huren benaderd. Daar het om circa 1200 huurders ging zijn de ontmoetingen verdeeld over verschillende dagen en tijdstippen. Medewerkers van Thuisvester stonden bij het Activiteitencentrum in Dommelbergen, het gemeentehuis in Rucphen, Theek 5 in Raamsdonksveer, de Bunthoef in Oosterheide, de Mauritsstaete in Geertruidenberg, Slotjesveste in Oosterhout en het kantoor van Thuisvester aan de Mathildastraat.

Circa 500 huurders namen de moeite om langs te komen. Onder het genot van een kopje koffie of thee vroegen medewerkers van Thuisvester hen of ze nog met plezier woonden, hoe de buurt was en wat ze van Thuisvester vonden. Veel huurders gaven aan nooit te bellen naar Thuisvester maar vonden deze manier wel prettig. Zo konden ze toch hun verhaal kwijt. Naast reparatieverzoeken werd ook overlast van de buren/straat gemeld. Ook waren er veel huurders die willen doorstromen en waren er vragen over het isoleren en verduurzamen van de woning.

Een bewoner aan het Paterserf in Oosterhout:

Helaas was ik niet in de gelegenheid om te komen maar ik wil wel aan zoveel mogelijk medewerkers doorgeven dat ik heel erg tevreden ben over Thuisvester. Ik heb al 40 jaar geen klachten en 40 jaar is niet niks dus ik weet waar ik het over heb.

De huurders die niet in de gelegenheid waren om langs te komen hebben de attentie inmiddels per post ontvangen. Voor de huurders uit de gemeente Zundert die tussen de 40 en 50 jaar bij ons huren wordt nog iets georganiseerd. In het nieuwe jaar ontvangen zij hierover bericht.

 

Deel deze pagina