Geen objecten gevonden

Het Coronateam houdt vinger aan de pols

Publicatiedatum: 26-02-2021

De huur van een wat oudere huurder werd ineens gestorneerd. Tijdens een huisbezoek blijkt mijnheer slechthorend. Als we zeggen waarvoor we komen, is er verbazing. Er is altijd voldoende geld op zijn rekening, dus hij begrijpt niet waarom de huur niet is betaald. We vragen of er veranderingen zijn geweest de afgelopen periode. Hij vertelt dat de overbuurvrouw hem sinds een tijd helpt met van alles. Ze haalt voor hem geld van de bank en doet de boodschappen.

Na contact gehad te hebben met de overbuurvrouw blijkt dat hij vergeetachtig is en haar vraagt geld op te halen terwijl ze dat al gedaan had. Ze is zelf ook niet goed op de hoogte van alle betalingsmogelijkheden en vindt de hulp inmiddels ook best een hele opgave. Ze gaat ervoor zorgen dat het geld weer op de rekening wordt gestort en de huur dan weer betaald wordt. We bespreken met hen of ze misschien een andere vorm van ondersteuning wensen. Vooralsnog is dat niet nodig maar mevrouw weet ons te vinden als de situatie verandert.

Mijnheer vertelt tijdens ons bezoek honderduit over zijn hobby’s en over vroeger. We vragen hem naar de impact van Corona. Hij geeft aan daar niet veel last van te hebben, hij heeft veel hobby’s. Zo heeft hij een postzegelverzameling en maakt hij wijn. Hij begrijpt niet dat er mensen zijn die zich vervelen. “Je moet altijd zorgen dat je hobby’s hebt, dan hoeft je je nooit te vervelen!”

Een week later bezoeken we mijnheer nogmaals. Hij vraagt of alles weer in orde is en we kunnen hem gerust stellen. We vragen of we nog eens langs mogen komen en dat vindt hij prima.


Petra van der Meijs en Mary van Doesburg
Coronateam Thuisvester

 

Deel deze pagina