Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Gemeente Oosterhout doet mee aan NK Tegelwippen 2023

Gemeente Oosterhout doet mee aan NK Tegelwippen 2023

Leestijd: 1 min

Bij Thuisvester vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Hierbij horen ook groene tuinen. Deze leveren een bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin.

Tegels eruit, groen erin
Het NK Tegelwippen is op 21 maart 2023 weer van start gegaan. Ook dit jaar doet de gemeente Oosterhout mee. Deelnemen is heel simpel: wip tegels uit uw tuin en vervang deze voor groen. Meer beplanting en minder bestrating zorgt ervoor dat we meer regenwater op kunnen vangen tijdens hevige regenval en dat de warmte ’s zomers tegen gehouden kan worden. U heeft tot 31 oktober 2023 de tijd om mee te doen. Inwoners kunnen de gewipte tegels doorgeven via de nationale tegelteller van het NK Tegelwippen.

Wie wint de Gouden Schep of Gouden Tegel?
Dit jaar doen er ruim 150 gemeenten mee aan het NK Tegelwippen. Wippen is natuurlijk belangrijker dan winnen, maar bij een wedstrijd horen ook prijzen. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. De gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten.