Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Gebak voor de bewoners van de Doelen

Gebak voor de bewoners van de Doelen

Leestijd: 2 min

De bewoners van de aanleunwoningen in de Oosterhoutse Doelen voelen zich beperkt in hun bewegingsvrijheid sinds in maart de eigen activiteiten- en ontmoetingsruimtes in het complex zijn afgesloten. Ook alle activiteiten zoals gym, muziek, dans en bloemschikken zijn weggevallen waardoor de bewoners veel alleen in hun huis zitten. Daarom namen ze vorige week contact op met de krant.

De Volckaert sloot de ruimtes voor de bewoners van de aanleunwoningen omdat ze de veiligheid niet meer konden waarborgen. De bewoners vonden de maatregelen achter te ver gaan en geven aan dat ze nu het mooie weer voorbij is, nergens meer heen kunnen. De Volckaert gaat nu opnieuw bekijken wat er wel kan. Zij gaan de bewoners hierover informeren en er bij betrekken.

Thuisvester verbouwt momenteel het aanleungedeelte van De Doelen en creeert een ontmoetingsruimte. We werken veel samen met de wijk- en thuiszorg. De aandacht voor de eenzaamheid onder ouderen mag niet verslappen. We willen de bewoners laten zien dat we hun signaal heel goed begrijpen en mee willen denken over een oplossing. Daarom zijn de buurt-huismeester en de woonconsulent van Thuisvester samen met de overgangscommissie, seniorencollectief, Stichting Samen eten,  donderdagochtend langs alle bewoners gegaan om te trakteren op een heerlijk appelgebakje.

We hebben veel leuke reacties gehad. Sommige overvielen wij er letterlijk ermee maar ze waardeerden het gebaar zeer.