Geen objecten gevonden

Fusie tussen Antonetta Stichting en Thuisvester

Publicatiedatum: 29-06-2020

Thuisvester en de Antonetta Stichting fuseren per 29 juni 2020. De fusieovereenkomst werd onder het toeziend oog van de notaris ondertekend bij Het Houtse Meer, een unieke locatie tussen Oosterhout en Breda. Alle aanwezige gaven aan een goed gevoel en veel vertrouwen te hebben in deze fusie.  Op 17 juli is er ook nog een bijeenkomst voor de bewoners op de locatie aan de Wilhelminalaan in Raamsdonksveer.

Het doel van de fusie is de kwaliteit van het beheer en het onderhoud van de woningen in de toekomst te behouden en een goede dienstverlening voor de bewoners zeker te stellen. 

Antonetta Stichting is een kleine stichting met 3 wooncomplexen, in totaal 55 seniorenwoningen, in Raamsdonksveer en Raamsdonk. Om de woningen in de toekomst beschikbaar te houden voor senioren met een bescheiden inkomen, is gezocht naar een fusiepartner. Het bestuur van de Antonetta Stichting heeft in Thuisvester de geschikte partner gevonden. Thuisvester is een sociale woningcorporatie met huurwoningen in de gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout, Rucphen en Zundert. 

In het voortraject is onder andere onderzoek gedaan naar de financiën en mogelijke risico’s, het toekomstig beleid, de dienstverlening, het onderhoud, de investeringen voor de huurders en de woningzoekenden. Maar ook de manier waarop de huidige bestuursleden de eerste jaren nog betrokken worden om de belangen van huurders te behartigen.

De uitkomst is dat zowel Antonetta Stichting als Thuisvester meerwaarde zien voor de huurders van Antonetta Stichting en de doelstellingen op het gebied van sociale senioren huisvesting worden voortgezet en geborgd.

 

 

Deel deze pagina