Geen objecten gevonden

Fotoroute en bewonersverhalen Slotjes Oost

Publicatiedatum: 20-06-2019

Zaterdag 22 juni opent wethouder Clemens Piena om 14.00 uur een openluchtexpositie die duurt tot eind september. Het boek Huisjes voor Hei, met de foto's en gedichten wordt die dag ook gepresenteerd. Alle huishoudens in Slotjes-Oost krijgen een exemplaar. Het idee voor de expositie en het boek komt van filmmaker en bewoner Wilma Rekkers en de bewonersorganisatie Slotjes-Oost.

Dertien mensen zijn gefotografeerd en geïnterviewd: hun portretten komen in een drie maanden durende expositie in de wijk te hangen. Juul Langenberg maakte van de interviews gedichten en Wilma Rekkers, bewoonster van de wijk, maakte mooie portretten van de bewoners. Wat naar voren komt, is het sociale van de wijk. Mensen doen dingen voor elkaar. Ze houden elkaar in de gaten, in positieve zin. Mensen wonen hier heel graag en willen niet meer weg. Op allerlei manieren is de buurt getransformeerd, zoals met komst van de appartementencomplexen aan de Beneluxweg maar heeft de tijd op bepaalde vlakken ook stilgestaan. Er zijn wijken waar bewoners veel meer op zichzelf zijn. Dit is een volksbuurt, in de goede zin van het woord.

Een grote familie
Naast de expositie komen er teksten op de schuttingen bij de speeltuin, quotes van buurtbewoners. Zoals ‘We zijn er altijd voor mekaar hier, de deur staat altijd open‘ en ‘We zijn eigenlijk één grote familie‘.

Kom zaterdag 22 juni ook even een kijkje nemen!
Inloop is vanaf 13.30 uur op het Kastanjeperk in Oosterhout.

 

Deel deze pagina