Geen objecten gevonden

Fasering en planning sloop Oosterheide bekend

Publicatiedatum: 02-07-2021

In september maakte Thuisvester tijdens een bewonersbijeenkomst bekend dat 9 portiekflats in Oosterheide gesloopt worden en vervangen door nieuwbouw. Afgelopen week is in een bewonersbijeenkomst de fasering bekend gemaakt. In onderstaande animatie lichten we de plannen toe.

 

Planning van de fases

Fase

Straat

Startdatum
Fase 1 Ranonkelstraat 1 t/m 47     September 2021
  Anemoonstraat 2 t/m 48  
Fase 2 Boerhaavelaan 33 t/m 77     2e helft 2022
Fase 3 Palestrinalaan 1 t/m 143 1e helft 2023
Fase 4 Ranonkelstraat 111 t/m 157     2e helft 2024
Fase 5 Strausshof 1 t/m 47 + 49 t/m 97 2e helft 2025

Met startdatum wordt bedoeld: het moment waarop de brief met vastgestelde sloopdatum verstuurd wordt.

En nu?

  • 18 maanden voor de vastgestelde sloopdatum ontvangen bewoners van Thuisvester een brief waarin deze datum aangekondigd wordt.
  • Rond de periode dat de brief verstuurd wordt, komt er ook een medewerker van Thuisvester op bezoek. Deze persoon is dan de vaste contactpersoon tijdens het traject. Deze medewerker bespreekt de planning en licht het sociaal plan toe.
  • Reparaties aan woningen worden in de tussentijd gewoon uitgevoerd. Verbeteringen en groot onderhoud worden niet meer uitgevoerd.


Sociaal plan
In samenspraak met de huurdersvereniging Oosterhout en de klankbordgroep is een sociaal plan opgesteld. Dit plan gaat gelden wanneer de brief met het sloopbesluit verstuurd is. Het sociaal plan maakt het makkelijk voor bewoners van de portiekflats om te verhuizen. De belangrijkste elementen uit dit plan zijn:

  • Bewoners krijgen sloopurgentie. Dit betekent dat ze voorrang krijgen op een andere woning van Thuisvester. Zo is het makkelijker om een nieuwe woning te vinden.
  • Bewoners ontvangen een verhuiskostenvergoeding. Dit bedraagt in 2021 €6.334,00. Dit bedrag wordt in 2 delen uitbetaald. Het 1e deel nadat de opzichter langs is geweest na de huuropzegging. En het 2e deel na het inleveren van de sleutels.
  • De laatste maand huur van de huidige woning krijgen bewoners retour. Zo voorkomen we dubbele woonlasten in de verhuismaand.  
  • Voor bewoners ouder dan 60 jaar en bewoners met een WMO-indicatie is voor kleine klusjes klushulp beschikbaar.


Vragen over de planning of het traject?
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via 085 – 20 20 777. Dit kan ook als u geen bewoner van Thuisvester bent.

Deel deze pagina