Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Eerste steen gelegd appartementen Keiweg Oosterhout

Eerste steen gelegd appartementen Keiweg Oosterhout

Leestijd: 2 min

Op 14 juli is de eerste steen gelegd op de voormalige Ligtvoet locatie. Hierbij is de bouw officieel van start gegaan. Wethouder Arnoud Kastelijns van de gemeente Oosterhout, eigenaar Kris Maas van de Maas-Jacobs Groep en directeur/bestuurder Pierre Hobbelen van Thuisvester metselden de eerste steen.

Op deze locatie worden 22 sociale huurappartementen gerealiseerd met 2 slaapkamers voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Het gebouw bestaat voor het merendeel uit 2 woonlagen. Alleen aan de straatkant bij de Keiweg komen 3 woonlagen. Het gebouw is ontworpen door Marquart Architecten uit Raamsdonksveer en wordt gebouwd door Maas-Jacobs Bouwbedrijf BV uit Zundert.

Wethouder Arnoud Kastelijns: “Er is in Oosterhout een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. Voor starters op de woningmarkt bijvoorbeeld. Ik ben dan ook heel blij dat deze sociale huurappartementen in het centrum nu eindelijk gerealiseerd gaan worden. Het terrein heeft lang braak gelegen. Met de komst van de appartementen wordt de toegangsweg naar het centrum straks een stuk aantrekkelijker”.

Directeur-bestuurder P. Hobbelen: “We zijn als Thuisvester blij dat we weer 22 betaalbare woningen weten te realiseren. Door samen te werken zijn we er in geslaagd om een langdurige braakliggende positie uit te ontwikkelen De huidige druk op de woningmarkt vereist dat we blijven zoeken naar uitbreidingskansen. Dat we hiermee direct een kwaliteitsimpuls geven aan de toegangsweg naar het centrum maakt de ontwikkeling extra mooi”.

De appartementen worden naar verwachting kort na de zomer van 2023 opgeleverd en eind van dit jaar op Klik voor Wonen te huur aangeboden.