Geen objecten gevonden

Buurtbemiddeling Rucphen formeel van start

Publicatiedatum: 16-06-2021

Begin dit jaar is Buurtbemiddeling Rucphen gestart in de gemeente Rucphen. Inwoners kunnen buurtbemiddeling inschakelen wanneer zij een conflict hebben met buren of andere bewoners in de wijk en dat samen niet kunnen oplossen. Bij Buurtbemiddeling Rucphen werken de gemeente Rucphen en Thuisvester nauw samen. Maandag 14 juni tekenden burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en directeur-bestuurder van Thuisvester Pierre Hobbelen het convenant.

Buurtbemiddeling is een methode waarin afhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers buren helpen om weer met elkaar in gesprek te komen. En goede afspraken te maken. Dit werkt het beste bij niet al te ernstige problemen en in een vroeg stadium.
 

“Een goed gesprek helpt”
“Wij vinden het belangrijk dat onze inwoners prettig wonen. In een buurt waar bewoners elkaar gedag zeggen en elkaar een helpende hand bieden, is het fijner en veiliger wonen. Helaas komen burenruzies in de beste buurten voor. Soms door een kleine irritatie die niet uitgesproken wordt” aldus burgemeester Marjolein van der Meer Mohr.

“Buren willen uw woonplezier niet bederven. De buren weten vaak niet eens dat zij storen. Maar als er niet over gesproken wordt, gaat de overlast door. De ervaring leert dat snel actie ondernemen door een vriendelijk gesprek met de buren, erger kan voorkomen. Buurtbemiddeling helpt inwoners om het gesprek met elkaar aan te gaan”.

Werkwijze
Inwoners kunnen zelf  rechtstreeks contact opnemen met Buurtbemiddeling. Dat kan door een mail te sturen naar info@buurtbemiddelingrucphen.nl of bellen naar de coördinator op telefoonnummer 06-11068158. De coördinator buurtbemiddeling stelt twee buurtbemiddelaars aan, die het verhaal komen aanhoren. Zij bezoeken ook de andere partij. Vervolgens vindt er op neutraal terrein een gezamenlijk gesprek plaats waarbij de samen bedachte oplossingen schriftelijk worden vastgelegd. Na een paar weken informeren de buurtbemiddelaars hoe het gaat.

 

Deel deze pagina