Geen objecten gevonden

Buurtbemiddeling helpt burenruzies op te lossen

Publicatiedatum: 19-06-2020

Op donderdag 18 juni 2020 ondertekenden Thuisvester, gemeente Oosterhout en Surplus Oosterhout een nieuw convenant voor Buurtbemiddeling. De komende vijf jaar werken zij weer samen om zoveel mogelijk burenruzies op te lossen. In Oosterhout wordt jaarlijks ruim 100 keer de inzet van Buurtbemiddeling gevraagd. In 75% van de situaties helpt Buurtbemiddeling het conflict tussen buren op te lossen.

Meestal leven buren harmonieus naast elkaar maar soms ontstaan er kleine ergernissen die kunnen uitmonden in stevige burenruzies. De meest voorkomende oorzaken zijn geluidsoverlast, problemen in de tuin zoals een schutting, rommel, overhangende takken, overlast van kinderen en dieren en parkeerproblemen. Als buurtbemiddeling snel wordt ingeschakeld, is de kans op escalatie kleiner en komen beide buren er vaker samen uit. Schakel daarom Buurtbemiddeling snel in als u problemen met uw buren heeft, dit kan door contact op te nemen met Surplus of door op onze website het formulier ‘overlast’ in te vullen. Buurtbemiddeling is gratis voor alle inwoners van de gemeente Oosterhout.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?
Buurtbemiddelaars richten zich op het herstellen van de communicatie tussen beide partijen. Na een telefonische intake met de coördinator gaan de bemiddelaars eerst met de beide buren apart in gesprek. Hierna volgt er een gezamenlijk gesprek op een neutrale locatie. Na een paar weken vindt er nazorg plaats. De bemiddelaars blijven neutraal en kiezen geen partij. Ze proberen samen toe te werken naar een oplossing die voor alle betrokkenen werkt.

Buurtbemiddeling inschakelen of meer informatie
Neemt u hiervoor contact op met Surplus op telefoonnummer (0162) 74 86 00 of e-mail: bboost@surplus.nl. Als huurder van Thuisvester kunt u op onze website het formulier voor overlast invullen. Wilt u zelf graag buurtbemiddelaar worden? Neem dan even contact op met Surplus.
 

Deel deze pagina