Geen objecten gevonden

Bewuster energie verbruiken en voorschot aanpassen

Publicatiedatum: 15-09-2022

Het dagelijks nieuws wordt gedomineerd door de steeds hoger wordende energieprijzen. Vooral huishoudens met een variabel energiecontract of waarvan het contract afloopt krijgen hiermee te maken. De kans dat huurders daardoor bij de eindafrekening moeten bijbetalen is groot. Zuiniger met energie omgaan is dus extra belangrijk want bij gelijk verbruik stijgen de energiekosten met circa 37%. Daarom adviseren we huurders het voorschot bij de energieleverancier te verhogen om onaangename verrassingen bij de eindafrekening te voorkomen.

Huurders met blokververwarming
De huurders die gebruik maken van blokverwarming krijgen hun eindafrekening van Thuisvester. Daar waar we kunnen willen we voorkomen dat huurders in de problemen komen. We sturen huurders met blokverwarming die in het eerste halfjaar van 2022 een hoog warmtegebruik hadden in oktober een brief. Hierin staan een aantal bewustwordingstips om te voorkomen dat de eindafrekening nog hoger wordt.

Extra digitale bijeenkomst over energie besparen
De gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert organiseerden digitale informatieavonden over het besparen van energie. Dit doen ze in samenwerking met Thuisvester en Regionaal Energieloket. In de gemeente Oosterhout is op 31 oktober een extra avond ingepland voor huurders die nog niet hebben deelgenomen. Meer informatie volgt in onze nieuwsbrief - Thuisinfo - van oktober en op onze social media kanalen.

 

Deel deze pagina