Geen objecten gevonden

AGpo Ferroli CV-ketels vervroegd vervangen

Publicatiedatum: 17-10-2019

Begin dit jaar waren de cv-ketels van Agpo Ferroli in het nieuws omdat deze mogelijk brandgevaarlijk zouden kunnen zijn. Dit was voor ons aanleiding om hier nader onderzoek naar te doen om te bepalen of er verdere maatregelen genomen moeten worden. Hieruit blijkt dat bij het juiste onderhoud er op korte termijn geen aanpassingen nodig zijn.

De ketels worden elke twee jaar onderhouden volgens de laatste instructies van de fabrikant. Dit onderhoud wordt uitgevoerd door deskundige medewerkers van een erkend installateur. Momenteel ontwikkelt Agpo Ferroli desondanks een extra thermische beveiliging die ervoor moet zorgen dat de ketel bij oververhitting automatisch uit gaat. Deze beveiliging is er nog niet en het is nog onbekend wanneer die op de markt komt. 

Wij begrijpen dat dit voor onze bewoners mogelijk onduidelijk is en een gevoel van onveiligheid met zich meebrengt. Daarom hebben we besloten deze ketels vroegtijdig te vervangen. Dit betekent dat er zo'n 600 cv-ketels voor eind 2020 vervangen worden. De leveranciers zijn hierover geïnformeerd en zorgen ervoor dat hun capaciteit daarop is afgestemd.
Begin volgende week ontvangen de bewoners die in een woning wonen waar zo’n ketel geïnstalleerd is een brief over deze vervanging. 
 

Deel deze pagina