Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht Afspraken over woningaanpassingen met gemeente Oosterhout

Afspraken over woningaanpassingen met gemeente Oosterhout

Leestijd: 2 min

Als mensen een dagje ouder worden of iets gaan mankeren willen ze toch vaak zelfstandig blijven wonen. Om dit voor elkaar te krijgen moeten woningen soms worden aangepast. Om deze woningen geschikt te maken hebben de gemeente en Thuisvester afspraken gemaakt. Deze zijn vastgelegd in een convenant en 21 juli ondertekend. Samen dragen zij de verantwoordelijkheid voor de aangepaste huurwoningen. Belangrijk uitgangspunt is dat inwoners van Oosterhout of het nu huurders of kopers zijn dezelfde woningaanpassingen kunnen aanvragen.

Wat zijn de afspraken:

  • Thuisvester zorgt voor noodzakelijke aanpassingen in gemeenschappelijke ruimtes in appartementencomplexen
  • Er wordt meer ingezet op preventie. Thuisvester informeert  inwoners bij het toewijzen over de aanpasbaarheid van een woning. Zo weten ze  wat mogelijk is ze in de toekomst te maken krijgen met beperkingen.
  • Kapitaalvernietiging wordt tegengegaan. Materiaal (zoals een drempelhulp/ douchestoel) jonger dan 7 jaar wordt hergebruikt.
  • Als een huurwoning vrijkomt waarin de gemeente grote aanpassingen heeft gedaan informeert Thuisvester de gemeente. De gemeente bekijkt of er een huurder met fysieke beperkingen is waarvan  het aanpassen van de huidige woning niet mogelijk   of te duur is. Zo blijven aangepaste woningen beschikbaar voor inwoners die het nodig hebben.

Wethouder Clèmens Piena:

Inwoners weten dankzij de afspraken beter waar zij aan toe zijn op het moment dat zij een woning krijgen toegewezen. Dankzij de afspraken behouden we aangepaste woningen voor de doelgroep.

Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder Thuisvester:

De gemaakte afspraken sluiten volledig aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Thuisvester. Op het gebied van het bieden van een duurzame woonoplossing voor onze huurders en het duurzaam benutten van materialen. Mooi dat we dit voor onze huurders duidelijk hebben kunnen vastleggen in goed leesbare afspraken.