Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht 38 huurwoningen Hofstede in Rucphen vanaf 6 december op Klik voor Wonen

38 huurwoningen Hofstede in Rucphen vanaf 6 december op Klik voor Wonen

Leestijd: 2 min

Van 6 tot 20 december bieden we de 38 huurwoningen van het nieuwbouwproject Hofstede in Rucphen via klikvoorwonen.nl aan. De woningen gelegen aan de Dassenstraat 2 t/m 28 komen van 6 tot 13 december (17.00 uur) op Klik voor Wonen en de overige woningen van 13 tot 20 december (17.00 uur). Naar verwachting worden deze woningen in het voorjaar van 2022 opgeleverd.

Aan de westelijke rand van Rucphen wordt het nieuwbouwplan Hofstede gerealiseerd. Er komen zowel koopwoningen als huurwoningen. Thuisvester realiseert hier 38 sociale huurwoningen. De aannemer van het project is Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling en de architect is LSWA Architecten. Thuisvester biedt de 38 huurwoningen via Klik voor Wonen aan.

Huurprijzen
De woningen hebben een huurprijs tussen € 633,25 en € 752,33.

Huisvestingsverordening Rucphen en doelgroep
Conform de huisvestingsverordening Rucphen worden er 6 woningen toegewezen aan inwoners uit de gemeente Rucphen. De woningzoekende is maatschappelijk gebonden aan de gemeente Rucphen als hij of zij:

  • op het moment van inschrijven ten minste 6 jaar onafgebroken inwoner is; of 
  • gedurende de voorafgaande 10 jaar ten minste 6 jaar onafgebroken inwoner is geweest. 

De voorrang (middels maatschappelijke binding) moeten woningzoekenden zelf aanvragen bij de gemeente Rucphen. De woningen gelegen aan de Egelstraat 15, 17, 19, 21 en 23 zijn bestemd voor jongvolwassenen (23-30 jaar).

Toewijzing
De woningen worden toegewezen volgens het systeem van passend toewijzen. Hierbij is uw inkomen, huishoudgrootte en inschrijfduur van belang. Via de inkomenstabel kunt u zien of deze woningen bij uw huishouden en inkomen passen.

Aanbieding
Of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een aanbieding is afhankelijk van uw inschrijfduur, huishoudgrootte en inkomen. Na de sluitingsdatum worden de eerste kandidaten geselecteerd en door Thuisvester gebeld. Dus zorg ervoor dat u telefonisch bereikbaar bent zodat u aan ons door kunt geven in welke woning u graag zou willen wonen!