Over Thuisvester Werken bij Thuisvester

Nieuwsbericht

Welkom Nieuwsoverzicht 1.000e woning voorzien van zonnepanelen, 1ste woning met thuisbatterij

1.000e woning voorzien van zonnepanelen, 1ste woning met thuisbatterij

Leestijd: 2 min

Thuisvester plaatst bij nieuwbouw en onderhoud regelmatig zonnepanelen op de daken. Huurders waarvan de woning geschikt is kunnen daarnaast ook zonnepanelen laten plaatsen via Wocozon. Donderdag 23 juli werd de 1.000ste woning van Thuisvester op die manier van zonnepanelen voorzien. Als proef is tevens de eerste thuisbatterij in een sociale huurwoning geplaatst.

1.000ste woning

In de afgelopen jaren heeft Thuisvester alle huurders met een geschikte woning aangeschreven. Veel huurders hebben hier gebruik van gemaakt, vandaag was de 1.000ste aan de beurt. Huurders die in het verleden het aanbod niet hebben geaccepteerd kunnen alsnog zonnepanelen laten plaatsten. Zo wordt gestaag de gehele woningvoorraad van Thuisvester voorzien van zonnepanelen. Naast duurzaam scheelt het de bewoners ook geld. Dat helpt bij een steeds hoger wordende energierekening.

Pilot Thuisbatterijen

Samen met partner Wocozon is Thuisvester een proef gestart voor het opslaan van stroom. Bij zes huurwoningen van Thuisvester worden thuisbatterijen geplaatst. Gekozen is voor een kleine, een middelgrote en grote versie batterij. De thuisbatterij slaat de stroom op die niet direct gebruikt wordt in de woning. Deze stroom kan dan op een later moment alsnog gebruikt worden. Pas als de batterij helemaal leeg is, wordt er weer stroom van het energienet gehaald. Onderzocht wordt hoeveel stroom in de woning blijft en niet meer teruggeleverd moet worden aan het stroomnet. Daarmee helpen we de netwerkbeheer met het balanceren van het stroomnet. Dat gaat steeds belangrijker worden.

De zonnepaneelinstallaties zijn al op afstand door Wocozon aan en uit te schakelen. Met deze pilot onderzoeken Thuisvester en Wocozon of de thuisbatterij een aanvullende oplossing is voor de ophoping of verstopping van het elektriciteitsnet die in de toekomst verder toeneemt.